دکتر مسلم شریفی رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان، از برگزاری جلسه اندیشگاه سلامت استان با موضوع "نقش و اهمیت مشارکت مردم در سلامت" خبر داد.
دکتر مسلم شریفی رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان، از برگزاری جلسه اندیشگاه سلامت استان با موضوع "نقش و اهمیت مشارکت مردم در سلامت" خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مرکز سیاستگذاری سلامت استان، رئیس این مرکز، ضمن اشاره به نقش و اهمیت مشارکت مردم در تأمین و ارتقاء سطح سلامت جامعه، بیان داشت: علیرغم نقش پررنگی که مشارکت مردم در ارتقاء سطح سلامت جامعه دارد، تاکنون این مهم محقق نشده و ما به دنبال یک بسته سیاستی هستیم که از آن به عنوان الگوی مشارکت هرچه بهتر مردم در تأمین، حفظ و ارتقاء سطح سلامت مردم، خانواده و جامعه، استفاده نمائیم و هدف از تشکیل این جلسه دستیابی به این بسته سیاستی است.
دکتر باقر قائمی، فرماندار شهرستان مارگون، با یادآوری موضوع حکمرانی و سیاستگذاری در سلامت اظهار داشت: سیاستگذاری یعنی کار را مدیریت کردن و در کشورهای پیشرفته عملکرد دولت ها را در حوزههای مختلفی چون آموزش و پرورش، بهداشت و محیط زیست بررسی می کنند که این در حوزه سیاستگذاری عمومی است.
دکتر قائمی، تصریح کرد: مهمترین بسته سیاستی برای جلب مشارکت مردم در سلامت، برنامه ای است که انعطافپذیری لازم و متناسب با شرایط و ویژگی های فرهنگی، اجتماعی بومی و محلی مردم یک منطقه را داشته باشد.
وی، اضافه کرد: ظرفیتهای قانونی بالقوه ای چون شورای سلامت روستایی برای مشارکت مردم وجود دارد و بایست از آنها استفاده کرد که البته هر بسته و سیاست و برنامهای در مرحله اجرا با چالشهای بسیار سختی مواجه است و برای اجرای هر برنامه ای بایست به سوالاتی چون "چگونه برنامه را اجرا کنیم؟ چه کسانی باید مشارکت کنند؟ و چگونه آنها را به کار بگیریم؟" پاسخ بدهیم.
دکتر قائمی تغییرات سریع مدیریتی را یکی از چالشهای اجرای برنامه ها عنوان کرد و راه حل آن را ایجاد باور و مطالبه گری بین مردم و مسئولین محلی به منظور پیگیری و اجرای برنامه دانست، به گونه ای که با هر گونه تغییر مدیریتی آن برنامه به سرانجام برسد.
دکتر شیرعلی خرامین،عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، نیز ابراز داشت: در هرگونه سیاستگذاری میبایست نیازهای مردم و فواید مادی و معنوی آنها را در نظر بگیریم در غیر اینصورت با شکست مواجه خواهیم شد.
دکتر خرامین، با اشاره به هرم نیازهای مازلو، افزود: تا وقتی مردم در نیازهای زیستی و اولیه خود مانده اند جلب مشارکت آنها برای ارتقای سلامت مشکل است.
دکتر زینت مطلق عضو هیئت علمی دانشگاه، گریزی به راهبردهای مختلف جلب مشارکت مردم زد و اظهار داشت: سیاستگذاری بر مبنای نیاز سنجی از خود مردم، توسعه محیط های حامی سلامت، تقویت اقدامات سلامت محور، آموزش و کسب مهارت های فردی در حوزه سلامت و بازنگری خدمات سلامت، پنج راهبرد مهم و اساسی برای جلب مشارکت مردم در سلامت است که نکته کلیدی در این راستا مشارکت دادن مردم از زمان شکل گیری ایده تا اجرای آن ایده یا برنامه است.
در ادامه، هر یک از مدعوین جلسه به بیان نکته_نظرات خود پرداختند که از مهمترین آنها می توان به ایجاد شورای سلامت مدارس، تقویت سرمایه اجتماعی، کمک گرفتن از سازمان های مردم نهاد یا NGO ها و به کارگیری تجربه های موفق مشارکت مردمی چون گروه های جهادی در این زمینه اشاره کرد.
به گزارش وبدا این جلسه با حضور دکتر مسلم شریفی رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان، دکتر قائمی فرماندار شهرستان مارگون، دکتر کیان دهرابپور مدیر کل بیمه سلامت استان، دکتر شیرعلی خرامین ، دکتر فرزاد کریم پور، دکتر عبدالله پور صمد از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و جمعی دیگر از صاحبنظران، کارشناسان و فعالان حوزه سلامت، در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار و در مورد چالش ها و راهکارهای مشارکت مردم در سلامت به ایراد سخن پرداختند.